Je manuscript is klaar...

Een POD boek maken

Misschien heb je eerder boeken geschreven waar niet ontzettend veel vraag meer naar is, maar waarvan je wel wilt dat deze leverbaar blijven? Minder actuele boeken hoeven nooit meer uitverkocht te raken, als ze eenmaal zijn opgeslagen in het digitale magazijn van het CB. Of je hebt een boek geschreven waarvan je niet weet of er veel belangstelling voor is, en je wilt voorzichtig de markt verkennen? Van 40% van de uitgebrachte titels in Nederland worden er jaarlijks nog geen 3 exemplaren verkocht. Per jaar worden door de branche 5,7 miljoen boeken afgeschreven omdat er geen vraag naar is. Genoeg reden om uit te zien naar modernere reproductietechnieken die het mogelijk maken om boeken pas te maken als er daadwerkelijk vraag naar is. Of je hebt überhaupt geen groot budget om je boek te laten drukken?

Dan is een POD boek een oplossing; een PRINTING ON DEMAND boek.

Dit zijn boeken die letterlijk op aanvraag gedrukt worden. Wanneer een klant jouw boek bij bol.com bestelt, wordt er op dat moment één exemplaar voor die klant gedrukt. Jouw boek wordt op dat moment gedrukt in de printstraat van het Centraal Boekhuis in Culemborg.

Voor veel uitgevers was ‘printing on demand’ jarenlang een vloek, de boeken zouden minder mooi zijn en snel uit elkaar vallen. Dat is echter verleden tijd.

Omdat wij samenwerken met Centraal Boekhuis kunnen wij ervoor zorgen dat jouw boek overal en altijd verkrijgbaar is, terwijl je nul boeken op voorraad hebt! Wat ook weer milieuvriendelijk is.

Uiteraard moet het boek wel éénmalig opgemaakt worden, zodat er een bestand klaar staat bij het Centraal Boekhuis om gedrukt te worden.

Vraag een offerte aan

Jacqueline Zirkzee