Je hebt een idee maar...

je wilt dat een schrijver je boek schrijft

Je levensverhaal, de geschiedenis van je familie, je bedrijf, of misschien een briljant concept – je zou er een boek over kunnen schrijven. Of misschien droom je ervan je eigen trainingsmateriaal uit te geven, de schat aan ervaring die je hebt te delen met anderen. Alleen lukt dat om bepaalde redenen niet. Toch blijft het knagen: dat boek wil geschreven worden.

Schakel een ervaren auteur in om die droom professioneel vorm te geven.

Ghostwriter Tim de Hullu

Interviewer en biograaf Tim de Hullu heeft de gave om personen, (levens-)verhalen en een gedachtengoed treffend te verwoorden. Met teksten die zorgen voor inspiratie en herkenning. Hij heeft jarenlange ervaring in het schrijven van biografieën, diepte-interviews en levensverhalen, die vaak lezen als een roman.

Tim de Hullu

Iedereen heeft een verhaal; Tim vindt het boeiend om te speuren, goed te luisteren, op de juiste momenten door te vragen en aan de hand van alle input tot hoofdstukken te komen waarin je als lezer wordt meegevoerd. Mensen die met hem hebben gewerkt, zeggen over deze interviewer en schrijver:

  • "Tim is meevoelend, open, oprecht geïnteresseerd en doelgericht. Hij vraagt alleen maar door als hij iets mist. Hij is betrokken en vakkundig. Ik vond het fijn om door hem geïnterviewd te worden."
  • "Het is heel wat om je herinneringen met iemand die je nog maar net hebt ontmoet te delen. Maar bij Tim ging dat vanzelf. Hij is een fijn persoon en schreef onze verhalen precies zoals bedoeld in een prachtig boek. Het boek is prettig leesbaar, bestaande uit een reeks korte verhalen met leuke anekdotes. We krijgen vaak reacties dat men het boek heeft gelezen met een lach en een traan."
  • "Hij stelde zich open op, luisterde goed en vroeg, waar nodig, verder door. Hij wilde dingen graag zo concreet mogelijk krijgen. Ik vind het echt geweldig zoals hij het verhaal uiteindelijk heeft opgeschreven: met een prikkelende kop en een beginzin die ervoor zorgen dat je verder wilt lezen. Tim heeft een vlotte stijl en de nodige humor."
  • "Tijdens ons gesprek had Tim een rustige en neutrale energie, wat erg prettig is voor mensen die op dat moment emotioneel zijn."

Naast zijn werk als biograaf geeft hij schrijf-coaching en verzorgt hij journalistieke en trainingen op het gebied van journalistiek ondernemerschap en het schrijven van levensverhalen.

Werkwijze

Nadat we een beeld hebben van het boek dat u wenst, brengen we een afspraak tot stand met u en de ghostwriter die wij het meest geschikt vinden voor uw boek.

In dit gesprek kunt u precies aangeven welk soort boek u wenst, welk genre, welke lengte, welke deadline enzovoort. Als er een klik en vertrouwen met de ghostwriter is, maken we voor u een offerte op maat.

Wij begeleiden het hele traject, zowel praktisch, zakelijk als inhoudelijk tot en met het inleveren van het manuscript.

Daarna kunnen we ook het uitgavetraject voor u verzorgen, maar u bent ook vrij om het manuscript aan een andere uitgever aan te bieden.

Prijsindicatie

Hoe intensief en kostbaar zo'n project is, hangt heel erg af van wat u wilt en/of zelf bijdraagt, van de lengte van het boek dat u wenst, van de deadline, van de benodigde research, en mogelijk nog andere specifieke factoren.

  • De kosten voor een oorspronkelijk, compleet geschreven boek naar uw precieze wensen liggen tussen de 7.000 en 15.000 euro exclusief btw.
  • De rechten van het manuscript worden volledig aan u overgedragen. U geniet dus 100 % van de royalties, en hebt na inlevering geen verplichtingen meer naar de ghostwriter.
  • We maken graag voor u een maat gemaakte offerte nadat we een beeld hebben van uw verwachtingen en de omvang.

Bedenk, wanneer u een boek in opdracht wilt laten schrijven, dat onze ghostwriters hiervoor enkele maanden tijd in hun agenda moeten vrijmaken. Een boek schrijven is een intensief proces in verschillende fases. Niet alleen maken onze schrijvers twee versies van uw boek, zij plannen ook interviewsessies, werken die interviews uit, maken een synopsis en verwerken uw feedback. Het boek wordt daarna nog volledig taalkundig op punt gesteld door een corrector, zodat het publiceerklaar is.

Wij werken enkel met ervaren, professionele schrijvers die leven van het schrijven. Het heeft dus geen zin om ons te benaderen met de vraag of ze het ‘voor de goede zaak’ willen doen. Wij dragen zelf ons steentje bij aan goede doelen die wij belangrijk vinden, maar kunnen dit niet vragen van onze schrijvers. Ook werken op basis van winstdeling is niet mogelijk. Het boek wordt volledig úw eigendom zodra het geschreven is. Alle rechten en winsten komen u toe. Daarin wensen wij of onze schrijvers niet te delen.

Onze schrijvers werken uitsluitend op basis van een honorarium dat duidelijk van tevoren goed gecommuniceerd en onderbouwd wordt. Wij nemen het schrijven van een boek uiterst serieus. Schrijven is een vak, en bij goed vakmanschap hoort een passend honorarium. Als u deze zienswijze onderschrijft, zijn wij u graag van dienst, en gaan wij op zoek naar de best mogelijke schrijver voor uw boek.

Contactformulier

Ghostwriting