Je hebt een idee maar...

je wilt dat een schrijver je boek schrijft

Je levensverhaal, de geschiedenis van je familie, je bedrijf, of misschien een briljant concept – je zou er een boek over kunnen schrijven. Of misschien droom je ervan je eigen trainingsmateriaal uit te geven, de schat aan ervaring die je hebt te delen met anderen. Alleen lukt dat om bepaalde redenen niet. Toch blijft het knagen: dat boek wil geschreven worden.

Schakel een ervaren auteur in om die droom professioneel vorm te geven. Jacqueline Zirkzee is een schrijfprofessional die als geen ander weet hoe ze de kern uit jouw materiaal kan halen, in de vorm van gesprekken of aan de hand van documentatie. Ze kan goed luisteren en is met haar academische achtergrond een ervaren researcher. Dankzij haar brede oriëntatie kan ze een scala aan non-fictie onderwerpen aan. Zo is ze bekend met veelgebruikte methodieken uit de therapie- en coachingwereld. Bij een biografie of familiegeschiedenis weet ze om te gaan met de gevoeligheden die aan een soms intens persoonlijk verhaal kleven.

Jacqueline Zirkzee

Op de inhoud heb je zoveel invloed als je zelf wilt, zij is slechts een doorgeefluik om aan de wereld te vertellen wat jou bezighoudt. Ze hoeft zelfs niet met name genoemd te worden, als je jouw eigen inbreng liever centraal stelt. Aan de hand van interviews, documenten en ander materiaal komt dat boek er eindelijk. Meestal zijn er eerst een aantal gesprekken/interviews, op basis waarvan een synopsis wordt samengesteld. Pas daarna begint het schrijven. Je bepaalt zelf hoe intensief je het schrijfproces, dat meestal enkele maanden in beslag neemt, volgt. Neem contact op voor een offerte.

Jacqueline Zirkzee debuteerde in 2001 bij een literaire uitgeverij met Mykene, een omvangrijke roman over de Trojaanse Oorlog. Enkele jaren later verscheen Het Boek van Tristan en Isolde, dat al binnen een jaar herdrukt werd. Haar derde roman, Het Heksenhuis, over de heksenwaan in de zeventiende eeuw, betekende haar doorbraak als serieus auteur. In 2010 zag de verhalenbundel Eva’s dochter het licht. De novelle uit deze bundel werd ook los uitgebracht als YA novelle. Haar laatstverschenen roman voor volwassenen is Reimer, over de vroege jaren van de VOC en de opkomst van de medische wetenschap. Ze levert regelmatig bijdragen aan tijdschriften en verhalenbundels.

Als zelfstandig professional op schrijfgebied deed ze ervaring op als auteur, redacteur en ghostwriter voor uitgeverijen en particulieren. Ze schreef uiteenlopende boeken voor verschillende opdrachtgevers, zoals jubileumboeken, enkele jeugdromans, oorlogsmemoires, biografieën, populairwetenschappelijke uitgaven, trainingsmanuals en onderwijsmateriaal.

Werkwijze

Nadat we een beeld hebben van het boek dat u wenst, brengen we een afspraak tot stand met u en de ghostwriter die wij het meest geschikt vinden voor uw boek. Naast Jacqueline Zirkzee, onze vaste ghostwriter, werken wij met nog een aantal ghostwriters die ieder hun specifieke vaardigheden en specialisaties hebben.

In dit gesprek kunt u precies aangeven welk soort boek u wenst, welk genre, welke lengte, welke deadline enzovoort. Als er een klik en vertrouwen met de ghostwriter is, maken we voor u een offerte op maat.

Wij begeleiden het hele traject, zowel praktisch, zakelijk als inhoudelijk tot en met het inleveren van het manuscript.

Daarna kunnen we ook het uitgavetraject voor u verzorgen, maar u bent ook vrij om het manuscript aan een andere uitgever aan te bieden.

Prijsindicatie

Hoe intensief en kostbaar zo'n project is, hangt heel erg af van wat u wilt en/of zelf bijdraagt, van de lengte van het boek dat u wenst, van de deadline, van de benodigde research, en mogelijk nog andere specifieke factoren.

  • De kosten voor een oorspronkelijk, compleet geschreven boek naar uw precieze wensen liggen tussen de 7.000 en 15.000 euro exclusief btw.
  • De rechten van het manuscript worden volledig aan u overgedragen. U geniet dus 100 % van de royalties, en hebt na inlevering geen verplichtingen meer naar de ghostwriter. U heeft zelf de keuze of u wel of niet zijn/haar naam op/in het boek vermeld.
  • We maken graag voor u een maat gemaakte offerte nadat we een beeld hebben van uw verwachtingen en de omvang.

Bedenk, wanneer u een boek in opdracht wilt laten schrijven, dat onze ghostwriters hiervoor enkele maanden tijd in hun agenda moeten vrijmaken. Een boek schrijven is een intensief proces in verschillende fases. Niet alleen maken onze schrijvers twee versies van uw boek, zij plannen ook interviewsessies, werken die interviews uit, maken een synopsis en verwerken uw feedback. Het boek wordt daarna nog volledig taalkundig op punt gesteld door een corrector, zodat het publiceerklaar is.

Wij werken enkel met ervaren, professionele schrijvers die leven van het schrijven. Het heeft dus geen zin om ons te benaderen met de vraag of ze het ‘voor de goede zaak’ willen doen. Wij dragen zelf ons steentje bij aan goede doelen die wij belangrijk vinden, maar kunnen dit niet vragen van onze schrijvers. Ook werken op basis van winstdeling is niet mogelijk. Het boek wordt volledig úw eigendom zodra het geschreven is. Alle rechten en winsten komen u toe. Daarin wensen wij of onze schrijvers niet te delen.

Onze schrijvers werken uitsluitend op basis van een honorarium dat duidelijk van tevoren goed gecommuniceerd en onderbouwd wordt. Wij nemen het schrijven van een boek uiterst serieus. Schrijven is een vak, en bij goed vakmanschap hoort een passend honorarium. Als u deze zienswijze onderschrijft, zijn wij u graag van dienst, en gaan wij op zoek naar de best mogelijke schrijver voor uw boek.

Contactformulier

Jacqueline Zirkzee