Je manuscript is klaar...

Een leesrapport geeft inzicht in de kracht en zwakte van je boek,
en helder uitgeefadvies

Het verhaal waaraan je zo lang gewerkt hebt, is af: een aangrijpende roman of een bevlogen non-fictieverhaal, waarmee je hoopt de harten van je lezers te veroveren. Na die zucht van tevredenheid bij het zetten van de laatste punt, besef je dat de volgende fase is aangebroken. Dit manuscript gaat een boek worden! Maar hoe ga je dat aanpakken?

Een leesrapport is gericht op de specifieke aandachtspunten van jouw schrijfwerk en zet op opbouwende wijze uiteen wat jij daarmee kunt. De inhoud van het rapport zal bij elk project anders zijn, afhankelijk van het genre manuscript en jouw persoonlijke schrijfkwaliteiten. Met duidelijke en concrete aanwijzingen kun je waar nodig zelfstandig een verbeterslag maken.

Een van onze redactrices neemt jouw manuscript in detail door op taal, stijl, inhoud, opbouw, structuur, aansluiting bij de doelgroep en – als het een roman is – plot en personages. Op basis daarvan stelt zij een rapport samen waarmee jouw droom van een eigen boek weer een stuk dichterbij komt.

De lengte van het rapport hangt mede af van het type manuscript. Meestal omvat het tussen de 6 en 10 pagina’s.

Praktisch

  • 350 euro ex btw bij een manuscript van niet meer dan 50.000 woorden.
  • Is je manuscript langer? Vraag een prijsindicatie op.

Contactformulier

leesrapport