Je manuscript is klaar...

Een marketing- en persplan uitvoeren

Een persbericht versturen naar redacties van kranten, tv en radio is meestal niet voldoende. Redacties worden overstelpt door persberichten over te verschijnen boeken. Daarom is het belangrijk een follow up te geven aan een mailing. De redacties na te bellen, en in een persoonlijk gesprek proberen de redactie te overtuigen dat het de moeite waard is om aandacht te besteden aan jouw boek. Deze telefoontjes kan je natuurlijk zelf doen maar vaak voelt het gênant om jezelf aan te prijzen. Bovendien moet je vaak terugbellen omdat je de laatste prioriteit bent van een drukke redactie.

Dan helpt het om een professional in te huren. Een PR dame (of heer) die de sterke punten van jouw boek, en jou als auteur, kan benadrukken. Een PR dame beschikt over een persoonlijk netwerk. Zij kent de mensen die op redacties werken persoonlijk, waardoor ze een betere ingang heeft. De redacties weten dat wanneer zij belt, ze alleen iemand aanprijst waar ze werkelijk in gelooft (want anders staat haar eigen geloofwaardigheid op het spel). Zij weet welke ingangen ze kan gebruiken, en kan die variëren per redactie.

Wij kunnen je introduceren bij zo’n PR dame. Zij bekijkt per boekproject of ze voldoende affiniteit heeft met het boek, of met jou als auteur. Als die klik er is, kan je haar inhuren voor een aantal uren om exclusief voor jou aan het werk te gaan. Ze stelt met jou een plan op, en gaat dan voor jou aan de slag. Dit vergroot behoorlijk je kansen om aandacht te krijgen in de media, wat tegenwoordig voor beginnende auteurs heel moeilijk is. Zij probeert de nieuwswaarde van jouw boek, of jou als auteur, in de spotlights te brengen.

Als je dat wilt, kun je haar ook nog andere werkzaamheden voor jou laten verrichten; bijvoorbeeld, het regelen van jouw boekpresentatie of het regelen van lezingen.
Het minimum aantal uren pakket dat ze voor jou aan het werk gaat, is 20 uur.
De tarieven variëren per PR dame, en zijn afhankelijk van de urgentie en drukte op dat moment.

Deze dienst bieden we alleen aan, aan auteurs van PARIS BOOKS.

Vraag een offerte aan

Jacqueline Zirkzee